Våra investeringar

Lazarus investeringsportfölj består av 7 majoritetsägda plattformsbolag som tillsammans omsätter över 4 miljarder kronor och har mer än 750 medarbetare.

Utvecklar och levererar automatiseringslösningar till tillverkande bolag, huvudsakligen i Sverige.

AH Automation är ett högteknologiskt företag med specialistkompetens inom automation och service. Företaget grundades 1944 och var från början en elektronikleverantör och installations- och tjänsteleverantör till fiskeindustrin. Idag är AH Automation inriktade på att leverera och utveckla helhetslösningar inom automation för kunder i tillverkningsindustrin, med Sverige som huvudmarknad.

Grundades: 1944
Huvudkontor: Kungshamn, Sverige
VD: David Hellström
Antal medarbetare: 55
www.ahautomation.se

Ledande leverantör av tryckeritjänster och visuella kommunikationslösningar.

BrandFactory är en av Nordens ledande varumärkespartner inom visuell kommunikation och företagsprofilering. Företaget hjälper kunder inom olika branscher att ta fram- och kommunicera sitt varumärkeskoncept på fysisk plats, genom ljusskyltar, fordonsdekor, digital signage, foliering och produktmärkning. BrandFactory producerar i egen anläggning i Linköping och försäljning sker från kontor i Stockholm, Göteborg, Leksand och Oslo.

Grundades: 1963
Huvudkontor: Stockholm, Sverige
VD: Jakob Söderbaum
Antal medarbetare: 120
www.brandfactory.se

Ledande leverantör av kopparinstallationsrör i Norden

Cupori är en ledande leverantör av kopparinstallationsrör i Norden och en av de största leverantörerna av industrirör i Europa. Företaget grundades 2008 när ledningen köpte ut Outokumpu Oy:s kopparverksamhet och tillverkar idag installations- och industrirör i 4 olika produktlinjer (VVS, Kylning, Medicinska gasrör samt Industrirör). Företaget har en stark kärnkompetens i utveckling och tillverkning av kopparrör för VVS-installation och industrianvändning.

Grundades: 2008
Huvudkontor: Björneborg, Finland
VD: Jaakko Heikkilä
Antal medarbetare: 125
www.cupori.com

Eco Log tillverkar och säljer effektiva skogsmaskiner för det hållbara skogsbruket.

Eco Log tillverkar, säljer, och utför reparationer av skogsmaskiner (skotare och skördare) liksom skördaraggregat. Maskinerna är designade enligt kortvirkesmetoden (Cut-To-Length), vilket är den dominerande tekniken i Norden. Bolaget grundades genom förvärv av Caterpillars produktlinjer av skördare och skotare, ett förvärv som även omfattade produktionsanläggningen i Söderhamn, Sverige. Tillverkning av skogsmaskiner har däremot långvariga rötter i företagets tillverkningsanläggning, som ursprungligen startade på 1970-talet av Kockums.

Grundades: 2004
Huvudkontor: Söderhamn, Sverige
VD: Daniel Bonna
Antal medarbetare: 160
www.ecologforestry.com

Eurosteel erbjuder verkstadskompetens på avancerad nivå och kundanpassade stålkomponenter till kunder som förväntar högsta kvalité.

Eurosteel Nybro AB är ett stålbearbetningsföretag som producerar avancerade, skräddarsydda komponenter ur grovplåt samt erbjuder kvalificerad verkstadskompetens till nordisk industri. Företaget har en gedigen erfarenhet inom olika områden och är ett av få som specialiserar sig på tungt stål. 

Grundades: 1973
Huvudkontor: Nybro, Sverige
VD: Jan Fjeldså
Antal medarbetare: 100
www.eurosteel.se

Nordic Brass Gusum AB är ett av Sveriges äldsta bruksföretag med anor från 1600-talet och är idag det enda mässingsbruket i Norden.

Nordic Brass Gusum AB är ett av Sveriges äldsta bruksföretag med specialkompetens och över 360 års erfarenhet när det gäller mässing. Företaget är idag det enda mässingsbruket i Norden och där 25 000 ton mässing framställs årligen i företagets egen fabrik. Merparten av produkterna såsom stänger, tackor, mutter och varmpressade detaljer, levereras till den nordiska marknaden. Mässing är ett kretsloppsmaterial som har en given plats i en miljöbefrämjande verkstad-produktion, och 80% av mässingen som framställs i Gusum tillverkas av mässingskrot.

Grundades: 1653
Huvudkontor: Gusum, Sverige
VD: Björn Wiborg
Antal medarbetare: 110
www.nordicbrass.se

Stockholms Reparationsvarv utför alla slags fartygsreparationer och underhåll på sina kajer, dockor och verkstäder på Beckholmen i Stockholm.

Stockholms Reparationsvarv AB är ett fullservicevarv med kajer, torrdockor och verkstäder. Varvet ligger på Beckholmen i Stockholm som har varit reparationsvarv ända sedan 1850-talet. Utöver varvsverksamhet har även företaget fartygsservice som erbjuder service på annan plats än Beckholmen, samt skeppshandel.

Grundades: 1992
Huvudkontor: Stockholm, Sverige
VD: Staffan Röberg
Antal medarbetare: 80
www.srvab.com