Våra investeringar

Lazarus investeringsportfölj består av 8 majoritetsägda plattformsbolag som tillsammans omsätter över 6 miljarder kronor och har mer än 2 200 medarbetare.

Utvecklar och levererar automatiseringslösningar till tillverkande bolag, huvudsakligen i Sverige.

AH Automation är ett högteknologiskt företag med specialistkompetens inom automation och service. Företaget grundades 1944 och var från början en elektronikleverantör och installations- och tjänsteleverantör till fiskeindustrin. Idag är AH Automation inriktade på att leverera och utveckla helhetslösningar inom automation för kunder i tillverkningsindustrin, med Sverige som huvudmarknad.

Grundades: 1944
Huvudkontor: Kungshamn, Sverige
VD: David Hellström
Antal medarbetare: 60
www.ahautomation.se

Ledande leverantör av tryckeritjänster och visuella kommunikationslösningar.

BrandFactory är en av Nordens ledande varumärkespartner inom visuell kommunikation och företagsprofilering. Företaget har ett brett produkt- och tjänsteutbud inom både digital och tryckt media och arbetar både med stora och små varumärken. BrandFactory har kunder såsom företag, organisationer och myndigheter inom vitt skilda branscher. Produktion sker i BrandFactorys egna anläggningar runt om i Sverige och försäljning sker från kontor i Sverige och Norge.

Grundades: 1963
Huvudkontor: Stockholm, Sverige
VD: Jakob Söderbaum
Antal medarbetare: 245
Annat: Produktion i Stockholm och Linköping samt försäljningskontor i Stockholm och i Norge.
www.brandfactory.se

Ledande leverantör av kopparinstallationsrör i Norden

Cupori är en ledande leverantör av kopparinstallationsrör i Norden och en av de största leverantörerna av industrirör i Europa. Företaget grundades 2008 när ledningen köpte ut Outokumpu Oy:s kopparverksamhet och tillverkar idag installations- och industrirör i 4 olika produktlinjer (VVS, Kylning, Medicinska gasrör samt Industrirör). Företaget har en stark kärnkompetens i utveckling och tillverkning av kopparrör för VVS-installation och industrianvändning.

Grundades: 2008
Huvudkontor: Björneborg, Finland
VD: Jaakko Heikkilä
Antal medarbetare: 140
www.cupori.com

Eco Log tillverkar och säljer effektiva skogsmaskiner för det hållbara skogsbruket.

Eco Log tillverkar, säljer, och utför reparationer av skogsmaskiner (skotare och skördare) liksom skördaraggregat. Maskinerna är designade enligt kortvirkesmetoden (Cut-To-Length), vilket är den dominerande tekniken i Norden. Bolaget grundades genom förvärv av Caterpillars produktlinjer av skördare och skotare, ett förvärv som även omfattade produktionsanläggningen i Söderhamn, Sverige. Tillverkning av skogsmaskiner har däremot långvariga rötter i företagets tillverkningsanläggning, som ursprungligen startade på 1970-talet av Kockums.

Grundades: 2004
Huvudkontor: Söderhamn, Sverige
VD: Daniel Bonna
Antal medarbetare: 185
www.ecologforestry.com

Eurosteel erbjuder verkstadskompetens på avancerad nivå och kundanpassade stålkomponenter till kunder som förväntar högsta kvalité.

Eurosteel Nybro AB är ett stålbearbetningsföretag som producerar avancerade, skräddarsydda komponenter ur grovplåt samt erbjuder kvalificerad verkstadskompetens till nordisk industri. Företaget har en gedigen erfarenhet inom olika områden och är ett av få som specialiserar sig på tungt stål. 

Grundades: 1973
Huvudkontor: Nybro, Sverige
VD: Jan Fjeldså
Antal medarbetare: 70
www.eurosteel.se

Nordic Brass Gusum AB är ett av Sveriges äldsta bruksföretag med anor från 1600-talet och är idag det enda mässingsbruket i Norden.

Nordic Brass Gusum AB är ett av Sveriges äldsta bruksföretag med specialkompetens och över 360 års erfarenhet när det gäller mässing. Företaget är idag det enda mässingsbruket i Norden och där 25 000 ton mässing framställs årligen i företagets egen fabrik. Merparten av produkterna såsom stänger, tackor, mutter och varmpressade detaljer, levereras till den nordiska marknaden. Mässing är ett kretsloppsmaterial som har en given plats i en miljöbefrämjande verkstad-produktion, och 80% av mässingen som framställs i Gusum tillverkas av mässingskrot.

Grundades: 1653
Huvudkontor: Gusum, Sverige
VD: Björn Wiborg
Antal medarbetare: 125
www.nordicbrass.se

En global leverantör av B2B och B2C omlokaliseringstjänster med verksamhet i 38 länder.

Santa Fe Relocation är ett globalt mobilitetsföretag som specialiserat sig på att hantera och leverera högkvalitativa omlokaliseringstjänster över hela världen. Santa Fe erbjuder ett stort antal flytt- och kringtjänster till organisationer och deras anställda för att underlätta flytt och att bosätta sig på nya platser. Med dotterbolaget Sanelo erbjuds samma tjänster även till privatpersoner. Santa Fe grundades 1980 i Hong Kong, innan det förvärvades av EAC 1988, och har utvecklats till ett av de största globala mobilitetsföretagen genom en kombination av förvärv och organisk tillväxt.

Grundades: 1980
Huvudkontor: London, UK
VD: Runar Nilsen
Antal medarbetare: 1368
www.santaferelo.com

Stockholms Reparationsvarv utför alla slags fartygsreparationer och underhåll på sina kajer, dockor och verkstäder på Beckholmen i Stockholm.

Stockholms Reparationsvarv AB är ett fullservicevarv med kajer, torrdockor och verkstäder. Varvet ligger på Beckholmen i Stockholm som har varit reparationsvarv ända sedan 1850-talet. Utöver varvsverksamhet har även företaget fartygsservice som erbjuder service på annan plats än Beckholmen, samt skeppshandel.

Grundades: 1992
Huvudkontor: Stockholm, Sverige
VD: Staffan Röberg
Antal medarbetare: 70
www.srvab.com